podavsnitt

12 Bob och vi pratar demokrati

Alice har flyttat till andra sidan stan och Jonathan till andra sidan landet och A-ordet är äntligen tillbaka. Vi firar vår återfödelse med att nagelfara västvärldens mest omhuldade ideal: demokrati.

Att säga att en inte gillar demokrati eller inte ställer upp på demokratiska idéer och principer är kanske något av det mest kontroversiella som en kan säga. Att vara anti-demokrat anses vara farligt och o-humant trots att demokratin lider av många (och allvarliga) brister. I dagen avsnitt läser vi texten ”Debunking democracy” av Bob Black och synar demokratin i sömmarna.

Vi pratar också en del om alternativa modeller för gruppbeslut och lite om balansgången mellan utopi och realism. Detta och mycket annat får ni höra om när A-ordet pratar om världens bredaste begrepp och västvärldens heliga ko – demokrati.

 

För dig som vill läsa ”Debunking democracy” i sin helhet så finns den på: https://theanarchistlibrary.org/library/bob-black-debunking-democracy

Avsnittets kollekt går till Rojavakommitéerna. Information om kommitéerna och om hur du kan bidra/ge kollekt hittar du på https://www.rojavakommitteerna.com/

Märk gärna din gåva med ”Kollekt från A-ordet”

 

En kommentar på “12 Bob och vi pratar demokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.