Avskaffa kyrkan? · podavsnitt

30 Mer religionskritik [del 2]

Här kommer del två av vår långa intervju med Simone (aktiv bl.a på anarkism.info) om religion och religionskritik. I detta avsnitt pratar vi mer om kyrkliga hierarkier och frågar oss om kyrkan har något att komma med efter revolutionen. Vad kommer vi fram till? Lyssna så får ni se. Simone lyckas också skaka om Alice och Jonathan (okej mest Jonathan, Alice har skakat sig själv tillräckligt redan innan) ända ned till grundvalarna med sina skarpa frågor och analyser, så det är väl ett bra betyg på det samtalet.

Simone ville att avsnittets kollekt ska gå till humanitära insatser i Jemen. Detta är en kollekt som är viktig för alla som njuter frukterna av den svenska välfärden, eftersom sverige bär skuld i och tjänar pengar på situationen i Jemen. Aordet rekommenderar att ni ger pengar till Läkare Utan Gränser – eller en annan organisation du litar mer på.

sparka_uppåt

Vad tycker ni lyssnare om samtalet? Skriv och kommentera gärna på våra olika plattformar, eller snacka med en vän IRL med valfri dryck i handen.

INSTA: aordet     MAIL: aordet.podcast@gmail.com     FB: Aordet podcast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.